Contemplare de Claudia Anghel

Ascultă aici sau citește mai jos.

 

Mesajul titlului este o revelație apărută ascultându-l prima dată pe Richard Rudd, fondatorul Cheilor Genelor, rostind într-un mesaj audio: ‘All roads lead to death’ – ‘Toate drumurile duc spre moarte’. La mine, mesajul a ajuns: ‘Toate drumurile duc spre centru’.

 

E interesant că mi-am făcut contemplarea pentru acest articol într-un hamac, care e un fel de leagăn. Era tare plăcută senzația, o știu de când eram mică, aceea de a mă leagăna dintr-o parte în alta, din față în spate. Pendulul este fascinant și m-a atras de mică, deși nu localizez momentul când am început să-l observ ca simbol, geometrie și traiectorie descrisă – de arc sau cerc.

 

Oriunde privesc, începând cu mișcările corpului meu, continuând cu mișcările observate la alți oameni și apoi la natură, felul cum se leagănă ramurile copacilor, florile și firele de iarbă în bătaia vântului, această mișcare ‘pendulatorie’ este, de fapt, manifestarea în formă a felului în care se mișcă energia.

 

În interiorul omului, pendularea este modul cum căutăm, de la nivel celular, din ADN-ul nostru, adevărul. Exact acea informație de acea frecvență care ne liniștește, ni se potrivește și ne ajută să ne echilibrăm, să ne centrăm și să nu ne mai agățăm în extreme. Oare ce altceva mai de preț căutăm în viața noastră dacă nu această pace, această liniște, acest centru, acest loc în care nu există tensiune, și în care găsim picătura aceea de libertate?

 

Pendulul interior este lansat de dilemele existențiale. În Cheile Genelor, ele sunt expresii ale celor două forme extreme de manifestare ale umbrelor, ce ne țin în victimizare: apărarea (închiderea) sau atacul (proiecția). Vă recomand să vă luați spre contemplare cele 11 dileme din profilul hologenetic și să observați cum vă determină pendularea. Făceți-o cu compasiune, căci în acest laborator alchimic care este mama Terra în care ne aflăm, toți ne avem de cunoscut extremele, fiecare în povestea sa. Ele sunt măiastre invitații la a ne parcurge toate drumurile spre centru.

 

Cele 2 dileme ce îmi deschid calea prin ADNul meu sunt Supunerea la Munca Vieții (Cheia 37 ‘Alchimia familiei’, Slăbiciune-Egalitate-Blândețe) și Excesul la Evoluție (Cheia 40 ‘Voința de a te preda’, Epuizare-Tărie de caracter-Voința Divină), cu Linia 2, (profil 2/4) ce are Negarea ca rană, și îmi aduce provocările cele mai mari în Relații. Supunerea mă poate duce în hiper-afect (apărare) sau cruzime (atac), iar Excesul în cumsecădenie (apărare) sau dispreț (atac), în fiecare dintre aceste extreme negându-mi partea de contribuție sau acuzându-l pe celălalt, posibil chiar cu furie. V-am descris un exemplu de pendul deosebit de incomod, dar care odată cu creșterea conștienței, își reduce amploarea (raza sau diametrul) și își înmoaie ritmul.

 

Mesajul titlului îmi esențializează experiența de viață de până acum – bogată, frumoasă, multicoloră, în roluri diverse – copilul ascultător, dar și poznaș, foarte energic, eleva premiantă, gimnasta de performanță, sora grijulie cu fratele mai mic, fata ce-și ajuta mama la curățenie în casă, la piață, și care merge cu tata la plimbare, cu bicicleta. Mai rar ieșeam să mă și joc, dar o făceam cu plăcere. La fel de versatil a fost și apoi la facultate, și la primele mele joburi.

 

M-am căsătorit devreme și imediat a venit primul copil, începându-mi de tânără viața de familie și maternitatea. Aici mi-am exersat în mod deosebit gestiunea energiei și pendularea între familie și mine. Găsirea centrului a fost o provocare constantă, deoarece pendulul meu interior mergea mult mai mult către soț și cei trei copii decât spre relația cu mine însămi. Aici am experimentat în mare măsură ce înseamnă pendulul agățat într-una din extreme mai mult decât în cealaltă. Când însă îi dai drumul din zona de exces, bineînțeles că lovește puternic în partea de deficit. O mare școală a iubirii sunt matrimoniul și maternitatea …

 

În planul căutării spirituale a fost invers. Pe parcursul evoluției mele, ca un căutător ecstatic ce mă știu încă de tânără, realizam tot mai mult că, de fapt, chemarea mea adevărată este spirituală, este acea parte profundă, care nu se vede, nu se atinge, nu se măsoară, și că îmi desfășurasem mulți ani activitățile lumești reprimând marea mea pasiune, ținând pendulul la mine. Iar, când o dezvăluiam dându-i drumul ecstatic, în partea cealaltă crea șoc, scepticism, respingere. În timp, în unele relații, datorită nevoii de timp și de spațiu pentru lucrul meu interior, raza pendulului a crescut, iar percepția celuilalt din relație cu mine, a fost distanțare, îndepărtare. O mare școală a iubirii sunt relațiile …

 

Așadar, în această primă contemplare, centrul este echidistanță – capacitatea de a ajunge și a sta în miezul lucrurilor și de a aborda, pe cât posibil, experiențele din acel spațiu. Acesta este însă rezultatul unei munci interioare îndelungate, profunde și susținute. Iar alchimia transformațională a dilemelor este o parte esențială din ea. Cheile Genelor este acea înțelepciune ce ni le arată cu precizie și ne dezvăluie și cum le putem depăși.  Este un mare deblocator acest sistem. În 2015 când au intrat în viața mea, și mai ales când am aflat de cele trei benzi de frecvență – umbra, darul și harul – am înțeles și mai bine că secretul în viața oamenilor este centrul.

 

În Cheile Genelor, centrul este Darul. Acolo, în acea bandă de frecvență avem deblocatorul în ADNul nostru, prin creativitate, prin scânteia noastră de geniu. Pendulăm noi între umbră și har, dar centrul este darul. Când am înțeles asta, în mine toate s-au așezat, s-au liniștit.

 

Unde este localizat centrul în ființa umană? Mintea ne-ar sune ca este un singur loc, dar când privim holistic, de fapt, centrul este în fiecare celulă. Și, da, avem și un centru al centrilor, o esență a esenței, care este acel One Point – Punctul Unic. Această temă este de mare actualitate, motiv pentru care vă propun unul sau mai multe articole dedicate în numerele următoare.

 

Vă las aici spre contemplare o întrebare pe care să o luați în viața voastră din acest articol: Care este modul meu unic de a atinge centrul în viața mea?

 

Închei prin a onora energia în care lansăm Newsletter-ul: Soarele activează Cheia 20 ‘Contemplarea’ Superficialitate-Siguranță de sine-Prezență, activată acum de Soare, și Lună Plină și Pământul, ce activează Cheia 34 ‘Frumusețea fiarei’ Forță-Putere-Maiestuozitate.

 

Să vă meargă la casa sufletului! Contemplare revelatoare!