Contemplare de Claudia Anghel

Ascultă aici sau citește mai jos.

 

Port o profundă recunoștință părinților mei că m-au adus în această lume în vremuri ca acestea: (r)evoluționare, de schimbări fără precedent, de mutație, de salt. Către orice domeniu mă uit – mediu, economic, politic, social, religios, știință, tehnologie – să numesc doar câteva -, lumea se pregătește de schimbare majoră.

 

Trăim vremuri de mutație în corpul uman și al tuturor sistemelor vii, precum și în corpul planetei Terra, gazda noastră minunată. Da, astfel de timpuri sunt instabile, cu haos și o frică adâncă și de spectru larg la nivel colectiv, global. Și totuși, de ce oare, suntem acum, aici? Cum putem susține această mare schimbare?  Cum avem de privit și de navigat viața noastră obișnuită în timpuri neobișnuite?

 

O perspectivă pe care am deschis-o în primul articol din seria ‘Om Nou’ este: din centru. O continui acum, explorând mai adânc, inspirată de materiale sursă scrise de Richard Rudd – Marea Schimbare și Karl Dürckheim – Hara, centrul vital al omului, precum și de contemplările în grup realizate în comunitatea globală Cheile Genelor pe platforma Clubhouse – camera Cheile Genelor și Plexul Solar, la care vă invit cu mare drag. Puteți accesa aici.

 

O mare provocare și școală este ajungerea în centru, și cultivarea relației cu acel loc din noi. ADN-ul uman, această substanță care pulsează lumină, ne arată că centrul poate fi găsit în fiecare moleculă. Acești convertori de lumină, care sunt moleculele ADNului nostru, ne invită să depășim gândirea liniară ‘alb-negru’ cu care suntem atât de obișnuiți, și ne deschid perspectiva interioară către abordarea holistică, multicoloră, multidimensională.

 

Privit prin această lentilă, “ADN-ul uman este un portal, o falie spațio-temporală, prin care se activează codurile adormite. Cele 64 de coduri din spectrul de conștiință uman au rolul de a ne lumina Calea spre Sinele nostru Divin. Acesta este marele salt cuantic, care ne aduce, pe curba evoluționară, de la saltul anterior dinspre instinctul animalic de supraviețuire în intelect (Homo Sapiens) la saltul actual din intelect în noua conștiență înrădăcinată în Plexul Solar (Homo Sanctus)”. Richard Rudd.

 

Paradoxal, evoluția ca om nu este doar ridicarea către înalt, ci și coborârea mai adânc în materie, este avansarea conștiinței în formă, creșterea prezenței și frecvenței la care vibrăm în corp, la care ne locuim. Trezirea prezenței în Plexul Solar și saltul pe care suntem inițiați să-l facem înseamnă readucerea la unitate, trecerea de la conștiința lui Eu la Noi – unitatea tuturor formelor de viață.

 

Pe măsură ce reintrăm în ritmul vital organic, ne reconciliem cu noi înșine, ne reamintim cine suntem, ieșim din victimizare, și ne reconectăm cu calități pe care le avem în noi demult, și pe care nu le mai accesam. Deși anevoioasă, aceasta este Calea cea mai ușoară, aceea de a fi parte din marea schimbare, de a ne lăsa să se întâmple prin noi, căci este pentru noi, ca Om Nou.

 

Marea Reamintire, anume că avem codurile deja în noi de dinainte de Marea Cădere, și că aveam cândva deja activat complet sistemul Plexului Solar, determină schimbări fără precedent în chimia noastră emoțională. Noul creier va fi relocat din cutia craniană în Plexul Solar și se va manifesta prin sistemul emoțional.

 

Vom ajunge ‘să știm’ de acolo ce înseamnă conștiința comuniunii, mutația va debloca principiile organizatoare cele mai înalte ale vieții colective din ADNul nostru, aceea a lui ‘suntem unul’. Avem șansa acum să ieșim din Marea separare ce a avut loc cu specia umană, și anume separarea de Natură, moment de când nu am mai putut accesa biologic Unitatea și ne-a copleșit frica de auto-distrugere ca specie. Această percepție ne-a depărtat de Adevăr, de matricea originară. Acum ne putem reîntoarce Acasă.

 

Ce este Plexul Solar – fiziologie și localizare

Sistemul nervos al omului are două părți – Central și Periferic. Sistemul periferic cuprinde mai multe sisteme, între care sistemul nervos Simpatic. Plexul solar face parte din sistemul nervos simpatic și este o masă de nervi ce radiază din centrul trunchiului.

 

Ramurile sale străbat întregul abdomen, formând o rețea (plex înseamnă rețea) asigurând interconectarea cu toate organele din cavitatea abdominală. Iată de ce, când ne referim la Plexul Solar, ne referim la întregul pântec, abdomenul. Dacă plexul solar este afectat, omul poate intra în șoc, nu mai poate să respire, nu mai  funcționează până când nervii se refac.

 

Organele cuprinse sunt: esofagul, stomacul, splina, pancreasul, rinichii, ficatul, vezica biliară, intestinul subțire. Sistemul nervos din plex este autonom – nervul vag anterior, ramura gastrică și nervul vag posterior, ramura esofagiană.

 

Numele său vine chiar de la geometria formată de aceste raze nervoase ce se întâlnesc în Centru, precum un Soare interior. Centrul Plexului Solar este situat sub diafragmă, în spatele stomacului, în fața aortei (cel mai mare vas de sânge din corp), în dreptul mușchiului dintre plămâni.

 

Plexul Solar – semnificație spirituală

‘Scopul cel mai înalt al omului este să realizeze, în felul său, vasta conștiință în formă, în corp, cu conștiență deplină și în libertate deplină. Hara este locul unde această întâlnire se întâmplă și cere cultivarea relației cu el prin diferite practici de zi cu zi’ – Karl Dürckheim.

 

Centrul Hara este pivotul indispensabil pentru tot ce ni se întâmplă, este locul de întâlnire între vasta conștiință și conștiența umană. Adevăratul înțeles al Centrului Hara este să orchestreze această întâlnire, să ne aducă în conștiență, să ne centreze în acel punct și să ne pregătească pentru manifestare în viața zilnică din acest loc de putere.

 

Acest punct este locul în care Maestrul din tine este acasă, locul în care ne întâlnim calitățile, unicitatea, locul celei mai înalte conștiențe, și marele loc al receptivității omului. Este locul din care ne facem alegerile în mod sustenabil și ne deschidem perspectiva, locul de unde manifestăm orice nu putem manifesta din intelect și cu cele cinci simțuri, locul intențiilor, dar și locul intimității noastre. Este locul Sinelui interior adevărat.

 

Centrul Hara este locul secretelor profunde, ancestrale, este comoara noastră. Este relația înnăscută a omului cu Viața. În Centrul Hara găsim puterea ce ne susține în orice situație, este locul prin care ne conectăm cu forțele cosmice și de unde accesăm viziunea holistică a Întregului. Hara este locul de întâlnire între Cer și Pământ în noi.

 

Care sunt calitățile de care ne reamintim, cum se produce (re)trezirea noului nivel de conștiință, și ce rol avem – ce avem de făcut și, mai ales, cum? Vă invit să citiți partea a doua a articolului, din Newsletterul de săptămâna viitoare.

 

Să vă meargă la casa sufletului și să vi se aprindă Soarele interior! (auto)Contemplare revelatoare.