Această poveste simplă din viața lui Buddha este o invitație adresată tuturor îndrăgostiților de a-și urma iubirea până în zenitul absolut…

Transcris din acest video 

 

Am un gând pentru toți îndrăgostiții ce ascultă. Atunci când te regăsești într-o relație și știi că acea relație este una la care într-adevăr poți lucra, o relație în care amândoi sunteți angajați în totalitate în numele a ceva mai înalt decât voi, atunci adu-ți aminte această poveste cu Buddha. Atunci când un cuplu s-a dus la Buddha, doi oameni care se iubeau nespus de mult, i-au spus: ”Lord, ne iubim atât de mult și totuși ne este teamă, pentru că atunci când unul din noi o să moară ne temem că vom fi despărțiți de moarte”, iar Buddha a răspuns: ”Continuați să urmați învățăturile sacre și lăsați-vă ghidați de iubire, iar aceste două lucruri, dacă aveți noroc, vă vor permite să renașteți în același corp, ca și ființă iluminată.

 

Iată ceva spre care te poți îndrepta. Când ești cu persoana iubită sau dacă ești în căutarea acelei persoane, conectează-te cu acel impuls din miezul ființei tale. Acela este cel mai nobil impuls pe care cineva îl poate cultiva într-o relație. Nu există ceva mai presus de atât. Acela este cel mai înalt Serviciu pe care cineva îl poate oferi – lumii, cosmosului, umanității întregi – a face pași pe calea Trezirii. Nu contează ce facem în exterior, dacă nu suntem treji. Orice altceva nu va avea un impact cu adevărat; va avea un efect în Maya, în cadrul lumii în care trăim, dar lumea are nevoie cu adevărat de ființe trezite, ființe complet conștiente de sine. Astfel de ființe vor determina, prin tot ceea ce fac, și mai mulți oameni să se trezească, să devină ființe pe deplin realizate. Acesta este cel mai înalt Serviciu pe care cineva îl poate oferi Vieții.

 

Creează acea sămânță, pune acea sămânță, plantează acea sămânță în centrul relației tale, sau în dorul tău pentru o relație de iubire. Este mărinimie pură – a lucra împreună pentru ceva mai înalt decât propriul sine, a se renaște, acele două jumătăți, ca un întreg într-o singură ființă, o ființă glorioasă, o ființă Trezită. Îți poți imagina ce învățături pot curge printr-o astfel de ființă Trezită? Acea persoană ar avea capacitatea să-i învețe pe alții despre adevăratele relații, datorită reîncarnărilor progresive care au determinat trezirea a două ființe care se iubesc într-una singură, într-un Întreg. Asta îți dă toată puterea de care ai nevoie pentru a trece prin toate provocările, suferințele, dificultățile și umbrele pe care orice relație le va aduce inevitabil la suprafață. Dar cu această busolă interioară,  Steaua Nordului proprie,  ai capacitatea de a merge până la capăt și chiar mai departe; iar atunci când vine moartea, aceasta se va revela ca pur și simplu un văl.

 

Ocazional vei auzi despre cineva, despre un cuplu, în care unul dintre parteneri moare și pentru că iubirea din ei este atât de mare, cel rămas în viață nu îi percepe moartea. Deoarece cealaltă persoană trăiește cu totul în inima celui rămas. Despre asta vorbesc și chiar mai mult decât atât, pentru că în spatele acestei trăiri este nevoia dezinteresată de a servi întregul la cel mai înalt nivel posibil. Iată ceva la care merită să reflectăm.

 

Tradus de Andrada Nistor, 

@ Hub Cheile Genelor în limba maternă