*Accesează articolul original în limba engleză aici.

de Richard Rudd

 

4. Problematica Sacralului – A mormăi sau a nu mormăi

Aștept de foarte mult timp să scriu acest articol. În mod surprinzător pentru mine, nu am scris vreodată cu adevărat despre centrul sacral. Am scris despre aproape orice altceva, iar în această situație sunt propriul meu model, pentru că pur și simplu am așteptat momentul potrivit pentru a răspunde (n.tr. – ”a răspunde” reprezintă în Human Design strategia tipologiei Generator).

Înainte de a începe, aș dori să precizez că înțelegerile de mai jos sunt propriile mele intuiții și nu reprezintă nimic mai mult decât atât. Provin din trăirea mea personală legată de experimentarea cu propriul design. Mi se pare extrem de amuzant faptul că acest articol urmează să fie publicat în perioada Crucii de Încarnare a Obscurității, un arhetip care poate voala Adevărul la fel de ușor cum îl poate dezvălui. Vă rog, de asemenea, să iertați lungimea acestui articol, mi s-a părut prea important pentru a fi împărțit în două.

Centrul sacral este un lucru magic. Nu sunt sigur dacă cineva îl poate înțelege vreodată cu adevărat. El nu are o conștiență proprie. Este modul în care zeii decid ce se face aici jos. Dacă priviți centrul sacral în Diagrama Corpului (n.tr. – în eng. ”bodygraph”), puteți vedea că este mai degrabă ca o oglindă de jos a centrului gâtului. Are anumite asemănări cu gâtul – una dintre ele fiind aceea că vorbește. OK, voi…redefini asta – emite sunete fără a folosi limbajul. Peste 70% din umanitate este concepută pentru a face sunete fără a folosi limbajul! Ce înseamnă toate astea?!!!

 

Ei bine, iată care este experiența mea: 

 

Eu sunt englez. Știți cum sunt englezii, au o obsesie legată de o serie întreagă de sunete pe care corpul le scoate fără a folosi limbajul, în special sunetele care ies prin alte orificii corporale decât gura. Acestea fiind spuse, mormăitul (n.tr.- în sensul unui sunet scurt care poate fi auzit ca ”îhî” în loc de da sau ”î-î” în loc de nu) la cină este în general dezaprobat la noi. Așa că atunci când am aflat de la Ra Uru Hu că dacă nu mormăi mai mult nu voi găsi iluminarea, m-am întrebat din ce OZN a ieșit acest om.

 

Acum, după șase ani, înțeleg că modul în care Ra a predat întotdeauna despre centrul sacral este de fapt simplu și la obiect. „Vrei să ieșim la cină?” „Îhî”. Nu se poate spune mai simplu decât atât. Nu poți începe o conversație cu un mormăit și asta spune tot ce trebuie să știi despre sacral. 

 

Dar Human Design continuă să crească și să se transforme. Propria mea experiență legată de sacral este mult mai subtilă decât atât. Oricine mă cunoaște bine știe, de asemenea, că produc o întreagă grădină zoologică plină de zgomote în timpul zilei, mai ales cu fiul meu generator de 2 ani. Dar felul în care iau decizii, acesta este ceva diferit. Fiecare Generator sau Generator Manifestant are o combinație unică de porți, linii și planete conectate la sacralul lor. Fiecare dintre noi este diferit, ca atare modul în care răspundem este diferit.

 

M-am gândit la aceste lucruri mult timp. M-am urmărit pe mine însumi când am răspuns și când nu am răspuns, și am ajuns la o concluzie importantă – Viața nu este altceva decât răspuns. Inițiază – Răspunde. Cauză – Efect. Chiar și un Manifestor, care poate iniția pur și simplu o acțiune, răspunde ca urmare a unei cauze  – catalizarea unei căi neuronale undeva în creier, mișcarea unui sistem stelar îndepărtat care modifică semnalele chimice din sistemul nervos… Nu există nimic în afara răspunsului. În câmpul cuantic al conștiinței universului, totul este conectat la totul. Totul răspunde orice altceva.

 

Oricum, nu vreau să filozofez mai mult decât atât. Așadar, Generatori, iată ce trebuie să faceți: Uitați de a încerca să aflați cum să răspundeți. În schimb, încercați să aflați ce este Rezistența. Vă spun eu, nu este greu. Dacă sunteți un Generator și întâlniți rezistență, puteți fi siguri că tocmai ați inițiat ceva fără a răspunde. 

 

Aceasta este legea trezirii – marele mistic Gurdjieff a spus odată „pentru a scăpa din închisoare, trebuie mai întâi să recunoști că ești în închisoare”. Dacă sunteți un Generator, trebuie să vă dați seama ce înseamnă să NU răspundeți. Cu cât mai bun devii în a evita rezistența, cu atât mai mult te vei regăsi în ceea ce eu numesc Câmpul de Răspuns.

 

CÂMPUL DE RĂSPUNS

Câmpul de Răspuns este termenul pe care îl dau stării de conștiință la care ajunge un Generator care-și trăiește adevărata natură. Inițial, pe măsură ce am început să experimentez cu așteptarea și cu a răspunde sau a nu răspunde, am avut mici succese. Din când în când, întâlneam câte o sincronicitate, un moment de magie în care timpul divin al universului mi se dezvăluia fără ca eu să fi făcut nimic. Pe măsură ce am continuat să experimentez cu strategia mea, sincronicitatea a devenit din ce în ce mai frecventă, iar acum abia dacă mă mai gândesc la ea. Percep ca și cum un câmp de energie s-a coborât ușor peste mine până când am ajuns să trăiesc pe deplin în el. Acesta este Câmpul de Răspuns. Este o stare în care nu ai de ales, poți doar să te miști în flux cu viața. Oamenii cred că există ceva ce numim noroc. Oamenii cred că există ceva ce numim magie. Experiența mea este că nu există nimic altceva decât noroc și nimic altceva decât magie. Trăiesc în acest câmp de existență acum. Asta nu înseamnă că nu sufăr și nici că viața mea este o călătorie ușoară. Înseamnă totuși că nu trebuie să-mi fac griji cu privire la direcția în care mă îndrept. Câmpul de Răspuns poartă toate responsabilitățile pentru mine. Eu doar am învățat cum să nu inițiez.

 

REZISTENȚA

Chuang Tzu, înțeleptul chinez, a spus odată: „Ușor este corect”.

Ei bine, oamenii nu-l cred! Adică, nimeni nu-l crede! Suntem atât de impresionați de cei care dărâmă ușile pentru a obține ceea ce-și doresc. Suntem impresionați de ceea ce este dificil și complex. Pentru majoritatea oamenilor, rezistența este norma. Poți totuși să ai o viață de succes în cadrul iluziei, maya, și să trăiești în sinele fals. Presupun că ar trebui să redefinim cuvântul „succes”. Pentru sinele fals, succesul înseamnă pur și simplu să obții ceea ce crezi că vrei. Pentru sinele autentic, succesul este să fii TU însuți, chiar dacă nu obții nimic.

 

Gândiți-vă la rezistență… Ați luat telefonul pentru a comanda un produs prin poștă și sună ocupat. Rezistența. 

Tiparul sinelui fals: suni din nou și din nou până când cineva poate  răspunde la telefon. Treci prin rezistență, cumperi produsele și trei săptămâni mai târziu le primești, dar sunt produsele greșite. Cunoaștem cu toții aceste mici întâmplări din propriile vieți, dar tendința noastră este de a merge pur și simplu mai departe, indiferent de situație. Tiparul sinelui autentic: nu încerci din nou. Dacă ușa nu se deschide ușor, așteaptă și vezi. Poate că o alta se va deschide undeva în altă parte. Noi chiar nu credem că lucrurile sunt ușoare. 

 

Bineînțeles, știu că există oameni care conform designului lor unic ar trebui să se lupte și oameni care sunt aici pentru a învăța din încercări și erori. Dacă ai un astfel de design, există câteva legi suplimentare pentru a a afla ce este rezistența. Dacă designul tău conține, de exemplu, Canalul Luptei, există un tip luptă care este atât de antrenantă pentru tine încât nu o experimentați deloc ca fiind luptă. Pur și simplu te umple cu propriul spirit. Și există un alt tip luptă care îți îngroapă spiritul. Te obosește, nu te împlinește, te doare și te simți prins în capcană. Vezi?  Rezistența este ușor de reperat. Din păcate, pentru mulți dintre noi, nu este atât de ușor de observat la început, pentru că reprezintă într-adevăr norma. Încercarea și eroarea – o altă lege simplă: ai descoperit ceva care să merite? Dacă ești o persoană care are de practicat încercarea și eroarea, atunci nu poți cunoaște rezistența decât în retrospectivă. Trebuie să încerci și să dărâmi ușa pentru a-ți da seama după dacă ușa era greșită. 

 

Timp de ani de zile am ascultat oameni din comunitatea Human Design, inclusiv eu, încercând să explice și să descrie ce înseamnă să răspunzi ca Generator. În ceea ce mă privește, nu este în adevărul meu sau ceva practic să existe mereu cineva care să-mi pună întrebări la care să mormăi răspunsuri de-a lungul zilei, până când ajung la un fel de claritate emoțională. Sunt pur și simplu sincer în această privință, având în acest moment am 6 ani de practică în a răspunde în mod conștient. Cred că acest tip de practică poate fi o mare revelație la începutul călătoriei noastre în Human Design, și este destul de clar că există oameni cu un design care funcționează astfel tot timpul. În cazul meu, răspunsul a fost întotdeauna destul de subtil. De cele mai multe ori, este profund intern, ca și cum întreaga mea ființă ar ajunge la o decizie, iar această decizie este clară doar când am așteptat suficient de mult timp. Când decizia este luată, literalmente nu mă pot opri să nu acționez, deoarece forța teribilă a motorului mă împinge la acțiune.

 

Am descris procesul meu decizional de alegere a mâncării în restaurante ca pe un stol de păsări care se învârte în cerc înainte de a alege un copac potrivit în care să se cuibărească pentru noapte. Încep prin a se roti în cerc în jurul întregii păduri, apoi cercurile devin din ce în ce mai mici, până când se învârt în jurul unui singur copac, iar în cele din urmă aleg o singură ramură și aterizează într-un loc exact. Pentru mine, de obicei, este vorba de budincă de caramel. 

 

Ceea ce vreau să spun este că răspunsul fiecărei persoane este absolut propriu, iar eu am sentimentul că am privit până acum în direcția greșită, dacă vrem să înțelegem cum funcționează cu adevărat un Generator. În cadrul unui nou program educațional de aici, din Marea Britanie, îi pun acum pe elevii mei să învețe cum să facă propria lor lectură de bază a sinelui fals, iar aceasta poate fi o experiență foarte puternică pentru oameni. Focusul meu este pe a  învăța mai multe lucruri despre modul în care designul nostru întâmpină rezistență și cum să observăm sinele fals în acțiune, pentru că abia atunci când poți identifica rezistența  poți găsi calea de ieșire din închisoarea care îți împiedică viața să fie lejeră și magică.

 

Persoanele cu sacralul definit reprezintă 70% din umanitate. Noi suntem arhetipul ființei umane. Am fost numiți constructori sau munți de putere, dar suntem mult mai mult decât atât. Suntem esența inteligenței și a creativității. Nu suntem aici pentru a fi conduși de cineva sau de ceva. Suntem aici pentru a crea un câmp de Lumină în jurul acestei planete care poate fi văzut la ani lumină în spațiu. Noi suntem viața însăși convertită într-o frecvență umană. Noi suntem însăși Inima umanității.

 

Pentru mai multe informații despre Human Design și Cheile Genelor, accesați https://genekeys.com/human-design/

 

Tradus de Liana Boian, 

Hub Cheile Genelor în limba maternă