*Accesează articolul original în limba engleză aici.

 

„Departe, în întuneric, acolo unde cele mai îndepărtate stele se retrag,

infinitul se adaptează nevoilor noastre.”

-Norman Nicholson

 

Ca revelație, Secvența Perlă este un studiu al modului în care energia, sub forma banilor, intră și iese din viața noastră. Procesul de „dezvăluire” a unei revelații este întotdeauna un timp uimitor pentru mine, deoarece informațiile ajung atât digital prin înțelegerea logică, cât și analogic prin intermediul sincronicităților. Întotdeauna constat cum contemplarea susținută duce în cele din urmă la o descoperire sau chiar la epifanie.

Epifania mea recentă se referă la știința însăși, în particular la legile științifice care stau la baza modului în care vedem universul nostru. Aceasta este o informație importantă și, deși poate suna prea teoretic, are de fapt o influență profundă asupra tuturor vieților noastre, așa că te rog să să ai răbdare cu mine cât o voi explora pe parcursul acestui lung articol. Sir Isaac Newton a fost cel care a descoperit cele două mari legi ale fizicii – prima și a doua lege a Termodinamicii. Pe scurt, prima lege afirmă că energia nu poate fi creată sau distrusă, ci doar reciclată. Cea de-a doua lege completează această afirmație, observând că toate fluxurile de energie din universul nostru observabil au o tendință naturală de a trece de la ordine la dezordine.

În timp ce contemplam la aceste legi, am constatat în interiorul meu un disconfort semnificativ. Nu numai că mi se păreau mai degrabă deprimante, dar am învățat de-a lungul anilor că toate lucrurile bune vin în triadă. Știam că trebuie să existe o a treia lege – o soluție transcendentă care integrează primele două legi și care îmi va înlătura disconfortul! De fapt, există o a treia lege a Termodinamicii, dar nu a fost descoperită de Newton. A treia lege se referă la ceea ce se numește „zero absolut”. Pe scurt, se afirmă că niciun obiect sau sistem nu poate avea vreodată o temperatură de zero absolut. Aceasta este o imposibilitate matematică. Această a treia lege este cu adevărat interesantă pentru că încearcă să rezolve marea ghicitoare a infinitului. Implicația este că universul are o limită matematică. 

După cum probabil că ai ghicit, în ciuda acestei a treia legi, disconfortul meu tot nu a dispărut!

Legile actuale ale fizicii prezintă probleme uriașe, toate vizând energia și timpul. Problema de bază a fizicii este că din univers pare să lipsească o mare cantitate de energie! Acesta este motivul pentru care oamenii de știință se agită, încercând să o găsească. Dacă ar putea găsi energia lipsă, atunci toate teoriile s-ar potrivi într-o singură mare teorie unificată. Ca și mistic, mi se pare amuzant să privesc acest lucru. Ai un set de teorii care nu prea funcționează, așa că te uiți în jur și încerci să găsești acel ceva care lipsește, care ar face ca teoriile să funcționeze. Chiar și așa, am un respect profund pentru unele dintre aceste teorii și pentru fizicienii care le propagă. Marele disconfort este, desigur, infinitul, iar teoria actuală a Big Bang-ului rezolvă cu adevărat elegant problema matematică a infinitului, demonstrând că timpul însuși s-a născut la Big Bang. Dar sunt singur în asta? Chiar dacă sună grozav, nu rămâne în continuare marele disconfort? Ce este acest sentiment pe care natura l-a pus în noi? De ce nu putem concepe ceva ca având un început sau un sfârșit absolut?

 

Ultima ecuație

Mi-am găsit propria epifanie într-un loc foarte neobișnuit – terminologia legilor newtoniene. Toate aceste legi vorbesc despre comportament și fluxul de energie în cadrul „unui sistem închis”. Aceasta s-a dovedit a fi sursa disconfortului meu. Prin Secvența Perlă am învățat că procesul reprezentat în I-Ching de a șasea și ultima linie a hexagramei reprezintă întotdeauna perspectiva „sistemului”. Cu toate acestea, a șasea linie este unică prin faptul că nu ar putea fi niciodată descrisă ca fiind un „sistem închis”. Este mai degrabă ca o membrană care conectează toate sistemele împreună. Există o veche lege ezoterică care spune că dimensiunile inferioare nu pot înțelege dimensiunile superioare, dar dimensiunile superioare includ întotdeauna dimensiunile inferioare. Procesul celei de a șasea linii reprezintă, de fapt, o ierarhie infinită de dimensiuni.

Știința se bazează pe ecuații. Dar ecuațiile se bazează pe sisteme închise. Să luăm spre exemplu cea mai cunoscută ecuație ”e = mc2”. Această ecuație este adevărată numai dacă nu te poți deplasa mai repede decât viteza luminii. Dacă ai putea călători mai repede decât viteza luminii, atunci această ecuație ar deveni invalidă. Prin urmare, ceea ce vreau să spun este că nu există un „sistem închis”. Acesta este singurul mod în care pot face să dispară acest disconfort. Mai jos este propria mea versiune „fără-disconfort” a celei de-a treia legi a Termodinamicii: 

„Sistemele infinite există în dimensiuni infinite. Din cauza acestui adevăr, existența sistemelor „închise” poate fi considerată falsă. „Deschiderea” percepută a oricărui sistem este întotdeauna echivalentă cu frecvența conștiinței care îl pătrunde. Prin urmare, gradul de „deschidere” al unui anumit sistem față de propria sa natură multidimensională determină în mod direct fluxul de energie prin acel sistem”.

Un alt om a spus-o odată într-un alt fel:

„Este o binecuvântare mai mare să dai decât să primești” – JC 

Problema științei este problema infinitului. Nu poți face infinitul finit. Nu poate fi plasat într-o cutie și etichetat. Nu poate avea un început sau o singularitate fără ca acel început să nu conducă spre o altă dimensiune nevăzută. Toți marii mistici și învățători au mărturisit întotdeauna despre adevărul eternului. Așa cum spune poetul: „infinitul se adaptează la nevoia noastră”. Dar știința va învinge în cele din urmă, deoarece are logica de partea sa. Într-o zi, știința va descoperi ecuația supremă – ecuația care demonstrează că toată știința este ea însăși un paradox insolvabil. În acea zi, toate ecuațiile vor lua sfârșit. Nu puteți găsi energia lipsă pentru că aceasta se află într-o altă dimensiune. „Sistemul închis” este închis doar din această parte!

 

Viteza de a fi

Poate te întrebi ce legătură au toate acestea cu tine, cu viața ta și banii tăi? Ei bine, are o mare legătură. Într-un univers infinit, o mare cantitate de energie este stocată în alte dimensiuni nevăzute. Nu numai că este stocată, dar și răspunde la comportamentul tău, chiar dacă nu o poți vedea răspunzând. Acesta este motivul pentru care a treia lege propusă de mine se referă la conștiință. Nu poți măsura energia fără a implica conștiința. Fizica cuantică a descoperit deja asta. Frecvența conștiinței este așadar direct legată de cât de deschisă este ea către dimensiunile mai înalte. Dacă privești viața din frecvența celei de-a doua legi a Termodinamicii, tot ce vei vedea este entropie și dezordine. Cu toate acestea, dacă privești viața dintr-o frecvență sau o dimensiune mai înaltă, vei vedea că dezordinea face parte, de fapt, dintr-o ordine mai înaltă. Aceasta este esența Teoriei Haosului. 

Toate acestea ne aduc la gaura neagră. Gaura neagră ascunde secretul banilor și al prosperității. Într-un univers infinit, energia se mișcă dintr-o dimensiune în alta prin membranele sale de linie șase, dar astfel de membrane nu sunt întotdeauna deschise din ambele părți. Pentru a trece printr-o gaură neagră, fizicienii teoretizează că ar trebui să încetezi să mai exiști.  Găurile negre atrag materie și chiar lumină, condensând astfel timpul însuși. Dar dacă nu ai ceva în tine și din spiritul unui mistic, atunci adevărul despre cum să treci printr-o gaură neagră îți va scăpa întotdeauna. Chiar mai rapidă decât viteza luminii este viteza gândului, dar chiar și viteza gândului, care este aproape instantanee, este atrasă într-o gaură neagră. Prin urmare, singura modalitate de a trece printr-o gaură neagră este de a te dizolva înapoi în ființarea pură. Este ceea ce misticii au vorbit întotdeauna ca fiind dizolvarea ego-ului și încetarea gândirii.

În termeni umani, o astfel de disoluție se traduce prin acțiune dezinteresată sau ceea ce Buddha a numit „acțiune corectă”. Acțiunea altruistă stârnește un flux de energie în dimensiuni mai înalte și, deși s-ar putea să nu vezi acest flux pentru o lungă perioadă de timp, totuși el se desfășoară. Energia bunăvoinței trebuie să ajungă undeva, dar ea există la o frecvență atât de înaltă încât îi ia timp să se traducă înapoi prin gaura de vierme în viața ta. Dacă ești suficient de norocos să descoperi viziunea care se află în interiorul tău, și doar ca semnătură energetică, atunci încrederea ta continuă în acea viziune va activa, de asemenea, și energia din dimensiunile mai înalte. Toate demersurile și clișeele New Age despre manifestare sunt așadar absolut adevărate, dar marea cheie este răbdarea. Cu cât o iei mai încet, cu atât mai repede se întâmplă. Numai când vei atinge un repaus complet în interiorul ființei tale, manifestarea va avea loc instantaneu. Acesta este motivul pentru care fizica spune că este imposibil ca energia să atingă o temperatură de zero absolut – pentru că, cu cât temperatura devine mai scăzută, cu atât mai multă energie este necesară pentru a o scădea și mai mult. Prin urmare, singura modalitate de a ajunge la un repaus complet este să fii atât de pur în inimă încât să atragi energie dintr-o dimensiune superioară. (Acesta este, de altfel, misterul celei de-a 12-a chei genetice).

 

Găuri de vierme către Grație

Secretul liniei a șasea este secretul investiției. În timp ce a 3-a linie cheltuie de plăcere în prezent, a 6-a linie investește pentru viitor. Poate că investițiile par ceva plictisitor, dar, de fapt, ne referim la un alt gen de investiție. Nu este vorba de economisire, ci de investiție. Unde îți investești gândurile? Cum îți investești emoțiile? Mai presus de toate, cum îți investești timpul? Timpul înseamnă bani. Investiția supremă este conștiința superioară, deoarece numai conștiința mai înaltă te conectează pe tine ca individ la Întreg, aducându-te în armonie cu întreaga natură. Dar asta nu înseamnă că ar trebui neapărat să fugi în Himalaya și să meditezi. Înseamnă că trebuie să accepți fiecare clipă care ți se oferă ca pe un sacrificiu perfect în numele unei viziuni mai înalte. Dacă poți face asta, atunci nu contează ce faci cu timpul tău, deoarece fiecare moment este dedicat unei cauze mai înalte.

Eckhart Tolle ne învață marele adevăr că viitorul este creat doar în momentul prezent. Acesta este misterul cel mai profund dintre toate. Banii pot fi creați în fiecare moment sau pot fi irosiți în fiecare moment. Dacă slujești unui scop mai presus de tine însuți, atunci circumstanțele vieții tale sunt întotdeauna modalitatea perfectă de circulare a banilor! Trucul este să nu încerci să scapi de ceea ce îți aduce viața. Nu ai nimic de făcut decât să rămâi neclintit în viziunea ta interioară. Tot restul este de acceptat și aprofundează și mai mult. Tot ce se află în planul lumesc este un potențial agent alchimic pentru termodinamica dimensiunilor superioare. Cel mai plictisitor act, dacă este făcut de bunăvoie în spiritul acceptării și al sacrificiului, va elibera curenți de o putere imensă, care să lucreze pentru tine într-o dimensiune mai înaltă. Magia are însă un mecanism de testare încorporat – răbdarea. Trebuie să continui să ierți, să întorci celălalt obraz către soacra ta exasperantă și să devii astfel gaura neagră care absoarbe orice negativitate pe care ți-o aruncă viața. 

Dacă poți deveni gaura neagră, atunci, mai devreme sau mai târziu, Grația trebuie să intre și va intra în viața ta. Îți va oferi exact condițiile și sprijinul de care ai nevoie pentru implementarea fără efort a celei mai înalte aspirații. Dar va trebui să câștigi asta prin credință. Grația operează în conformitate cu legi care se află în afara domeniului de aplicare al universului nostru iluzoriu cu 4 dimensiuni. Totuși, Grația funcționează în conformitate cu legile universale.

Aceste legi mai înalte pot provoca ceea ce noi percepem ca fiind miracole sau sincronicități în lumea noastră bazată pe cauză și efect. De fapt, actele de grație sunt pur și simplu distorsiunea naturală a viziunii noastre 4-dimensionale, deoarece întâlnește o viziune mai înaltă nelimitată de constrângerile exercitate de timp și spațiu. Trebuie doar să ne amintim că membrana celei de a șasea linii este întotdeauna deschisă spre funcționare, dar că răspunde doar la energiile de frecvență mai înaltă. 

 

Cordonul ombilical și muzica banilor

În ultimii ani, și în special de la lansarea telescopului Hubble, astronomii au făcut câteva descoperiri importante.  Principala dintre acestea este faptul că aproape toate galaxiile pe care le putem vedea par să aibă o gaură neagră în epicentrul lor. Aceste găuri negre „supermasive” reprezintă un mare mister pentru știință. Și totuși, pentru mistic nu există nicio surpriză în acest lucru. Misticul știe că toată viața este holografică și că, prin urmare, corpul macrocosmic trebuie să oglindească microcosmicul. De milenii, misticul a știut că centrul buricului din corpul uman este în esență o gaură neagră sau un vortex energetic care duce la sursa ființei însăși. În plus, buricul acționează ca un cazan alchimic pentru rafinarea tuturor frecvențelor inferioare în frecvențe superioare. 

Într-o frumoasă metaforă, buricul ne leagă de adevărata noastră Mamă prin marele cordon ombilical cosmic. Cu alte cuvinte, centrul buricului este o gaură de vierme către o realitate dimensională mai înaltă. Prin acest epicentru, suntem hrăniți de universul însuși. În sistemele de yoga din India, centrul buricului este cunoscut sub numele de „chakra Manipura”. Acest cuvânt-rădăcină „mani” se referă la o bijuterie sau perlă care se află în centrul ființei noastre. Cea mai cunoscută dintre toate marile mantre (un alt cuvânt derivat din aceeași rădăcină) este „om mani padme hum” care înseamnă „salută nestemata din floarea de lotus”. În mistica creștină, inițiatul este hrănit cu „mană” cerească atunci când atinge frecvențele mai înalte ale conștiinței. Această „mană” este nutrientul cosmic care se deplasează de la mamă la copil, de la câmpul dimensional superior către cel inferior. Prefixul „ma” este universal cunoscut ca vibrația pe care cultura umană o folosește pentru a se adresa mamei.

Prin urmare, nu este nevoie de multă imaginație pentru a vedea cum cuvântul „mani” este același cu termenul nostru modern „bani” (n.tr. în engleză ”money” înseamnă bani). Banii sunt echivalentul fizic al energiei care trece dintr-o dimensiune superioară în viața noastră. Prin urmare, singurul lucru pe care trebuie să-l facem pentru a atrage banii în viața noastră este să ne acordăm cu Mama prin cordonul ombilical, ceea ce înseamnă să creștem frecvența ADN-ului nostru, astfel încât dimensiunea mai înaltă să poată coborî spre noi și să intre în corpul nostru. Banii înseamnă, așadar, a fi în armonie cu viața superioară. În natură totul este melodios. 

 

Descoperire financiară – Cuvântul final

De-a lungul acestui articol, am abordat doar o mică parte din ceea ce sunt cu adevărat banii și cum funcționează aceștia la un nivel mai înalt în viața noastră. Dar înainte de a merge să-mi masez propriul buric, mai am o perspectivă de împărtășit cu tine cu privire la ceea ce eu numesc descoperire financiară. Dacă ai avut întotdeauna probleme în a câștiga bani în viața ta, aceasta poate fi o perspectivă valoroasă la care să te gândești.

Investiția, după cum am văzut, este un cuvânt caracteristic pentru linia 6. Se referă la „conștiința sistemului”, iar sistemul este o entitate terifiantă pentru individ. Cu cât încerci mai mult să contrazici sistemul, cu atât mai izolat ajungi să devii. Viitorul banilor la frecvența superioară a conștiinței constă în a fi sintetizat în sistemul însuși. Există sisteme dincolo de sisteme. Prin urmare, pe măsură ce vă ridicați frecvența propriei conștiințe, ajungeți în mod natural la puncte de revelație.De fiecare dată când se întâmplă acest lucru, este un semn că sistemul este pregătit să te integreze în el însuși la un nivel mai înalt. Dar pentru a trece prin gaura de vierme, vechiul tău mod de a fi va trebui să fie dizolvat. La niveluri mai înalte de conștiință, afacerile se  auto-organizează din ce în ce mai mult și fac acest lucru prin linii fractalice vii. Pentru a avea o reușită financiară, va trebui ca afacerea ta să fuzioneze într-un fel cu cea a altuia și chiar cu multe altele. Va trebui să permiți sistemului să îți integreze viziunea într-o viziune mai extinsă care implică mulți alți jucători și oameni. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că va trebui să renunți la control și să ai încredere în nava-mamă care te va ghida. 

Această comunitate colectivă este modul în care se mișcă viitorul afacerilor. Ea semnifică sfârșitul manipulării (observă rădăcina acestui cuvânt) și accesarea unei posibilități mai extinse decât am visat-o cei mai mulți dintre noi vreodată. Va trebui să învățăm să avem încredere unul în celălalt în moduri în care nu a trebuit să o facem niciodată până acum. Banii aduc mereu în discuție cele mai vechi temeri de supraviețuire. Dar, permițând conștiinței superioare să absoarbă aceste temeri în ea însăși, vom transforma treptat modul în care banii intră și ies din viața noastră. Într-o anumită etapă, sistemul ne integrează complet și dispărem în el. Aceasta este ceea ce misticii se referă ca fiind „a doua naștere” și este o etapă de totală armonie financiară a grupului.

Prin urmare, dacă întâmpini probleme în a câștiga bani în viața ta, iată sfatul meu: uită-te la oamenii din viața ta în care ai încredere absolută și intră în afaceri cu ei. Este chiar atât de simplu. În cele din urmă, dacă nu ai înțeles nimic din acest articol, nu pot spune că te învinovățesc! Permite-mi să îți ofer versiunea mai simplă:

Când ești bun cu oamenii, ți se vor întâmpla lucruri bune.

Gata, într-un final am reușit – Prosperitate prin simplitate. 

 

Tradus de Andrada Nistor, 

Hub Cheile Genelor în limba maternă