*Accesează articolul original în limba engleză aici.

 

„Și a tras afară sabia Excalibur…”

Alfred Lord Tennyson

 

La Universitatea din Edinburgh, există un binecunoscut pub studențesc numit „The Peartree”. Se află adiacent față de clădirile principale ale universității și bibliotecă, și datorită poziției sale unice a ajuns să fie locul în care studenții se adună înainte de prelegeri și examene. În vara anului 1988 stăteam la barul din Peartree și serveam un ultim pahar înainte de a da examenele din primul meu an pentru un master în studii de afaceri. A fost o băutură fatidică. În timp ce prietenii mei și-au consumat cu nesaț ultimele împărtășanii, plecând apoi cu pași repezi spre sala de examen, am strigat că voi veni și eu direct. După cum s-a dovedit, am venit extrem de indirect. M-am întors către barman, i-am comandat încă o băutură, am oftat ușurat și am luat decizia atunci și acolo să nu îmi dau examenele. Mai târziu în acea săptămână, am aplicat din nou pentru o diplomă complet nouă, un master în Literatura Engleză cu specializarea în poezie, pe care l-am terminat și care m-a încântat la culme. 

Pentru poeți, nu există un limbaj care să sune mai strident decât jargonul adesea prea complicat al afacerilor și al comerțului. În momentul în care aud pe cineva folosind acest tip de limbaj de afaceri, o parte din creierul meu pur și simplu se oprește. De fapt, cred că e un lucru pozitiv. Și nu este vorba doar de limbaj – am ajuns să realizez de-a lungul anilor că este întreaga vibrație care alimentează acest limbaj.  Îmi răsună în urechi expresia „afacerile sunt afaceri”. Oamenii chiar au ajuns să creadă că, doar pentru că este vorba despre afaceri, înseamnă că pot uita toate valorile umane normale, de parcă ar  primi permisiunea automată de a omite din atenție sentimentele altora. Pentru mine, afacerile nu sunt doar afaceri. Afacerile fac parte din viață, iar viața urmează legile universale. Eu sunt veșnic recunoscător pentru acea decizie pe care am luat-o atunci în Edinburgh, iar această abordare neaglomerată mi-a permis să-mi formulez propriile idei originale despre afaceri, fără a fi nevoit să complic totul cu jargonul ridicol pe care oamenii l-au acceptat ca fiind normal. Pentru mine, esența afacerilor este simplitatea și eleganța.

Într-un articol recent am menționat că lucrez la un nou model de afaceri bazat pe cunoașterea geometriei fractale. Acest ultim articol este o incursiune introductivă legat de acest concept.

Am numit acest articol ”Magia Executivă”, în principal pentru că vreau să injectez un simț al aventurii în lumea afacerilor. Cuvântul „executiv” înseamnă literal „a urma”; așadar ”magia executivă” înseamnă cu adevărat să-ți urmezi propria magie în lumea materială. Definiția personală a magiei este, de asemenea, foarte simplă – este arta de a nu face nimic în afara propriei tale naturi. Ceea ce înseamnă că magia este peste tot și în orice, iar dacă tu pur și simplu acționezi din inima ta, atunci unicul rezultat este magia. Acest lucru poate suna destul de penibil pentru oamenii de afaceri pragmatici, dar nu este deloc moale să faci bani pe calea ușoară. Calea ușoară, după cum veți vedea, este de a păstra totul cât mai simplu posibil. Din cauza ineficienței, afacerile pierd mai mulți bani decât în orice alt mod, iar ineficiența este rezultatul unei vieți mult prea complicate. 

 

Branding creativ

După mine, unul dintre cele mai mari secrete ale Magiei executive este branding-ul creativ. Cuvântul brand, sau marcă, provine din saxonul „brinnan” care înseamnă a arde. Înseamnă, de asemenea, și „o sabie”. Îmi place cum cuvântul „sabie” este într-adevăr termenul pentru „cuvânt” în sine, cu un „s” marcat în față (n.tr. – în engleză ”word” înseamnă cuvânt, ”sword” înseamnă sabie). Un brand înseamnă multe lucruri, dar mai presus de toate, este un nume. În momentul în care numești ceva, eliberezi magia în lume. De aici provine legătura dintre ortografie (n.tr ”spelling” înseamnă modul în care se scrie și se pronunță un cuvânt) și a face vrăji (n.tr. ”spells” înseamnă vrăji, incantanții). Numele de brand au o putere reală pentru că provin din inconștientul colectiv, unde sunt ascunse toate numele. Fiecare brand are rezonanță cu o anumită descendență a oamenilor, și are puterea și chiar aș spune intenția de a ajunge la acești oameni. Nu vorbesc aici despre mărci consacrate precum cuvântul „Coca Cola”, care are puterea pe care oamenii i-au atribuit-o prin popularitate. Vorbesc despre noi branduri care vin pe lume. Este foarte important să porți brandul care se potrivește descendenței tale fractale; în caz contrar, vei atrage întotdeauna oamenii nepotriviți, ceea ce înseamnă că marca ta nu se va putea răspândi niciodată în fractal. 

Deoarece brandul tău este sabia ta, trebuie să reflecte un adevăr pe care îl ai în adâncul tău, iar brandul tău te apropie și de alții care poartă același brand. Puterea unui brand este puterea tovărășiei – îi unește pe cei care au un scop comun prin semnificația și simbolismul său mai profund. Alături de numele mărcii la fel de important este și simbolul care reprezintă marca. În timp ce numele intră în creierul stâng, simbolul intră prin intermediul creierului drept, care este locul unde regăsim loialitatea față de marcă și recunoașterea ei. Creierul yin își recunoaște intuitiv propriul fractal, în timp ce creierul yang îl explorează, îl acceptă și/sau îl respinge.

 

Comercializarea Adevărului

La cel mai înalt nivel de frecvență, există un singur produs și acel produs este Adevărul. În lume, există pur și simplu diferite grade de adevăr care se maschează ca produse, iar noi devenim atât de atașați față de cumpărarea și vânzarea lor. Toate acestea reprezintă moneda comunicării care are loc între elementele unicului Adevăr ce și-au uitat sursa comună și, prin urmare, simt nevoia să schimbe unele cu altele aspecte ale propriei lor separări. Lumea afacerilor și a comerțului este o mare scenă pe care se manifestă starea conștienței evolutive umane. Faptul că acum putem vedea întreaga scenă a lumii, mai degrabă decât micul nostru colț de lume, face oglinda mai clară ca niciodată. Pe măsură ce Adevărul începe să pătrundă în lumea afacerilor, vom vedea o transformare lentă, dar susținută, care se va deplasa pe întreaga scenă mondială. 

Unul dintre primele lucruri despre care trebuie să ai claritate, dacă intenționezi să intri în lumea afacerilor, se referă la care este cu adevărat produsul tău. Asta sună foarte evident, dar s-ar putea să nu fie chiar așa. La cel mai înalt nivel, oricare ar fi produsul tău fizic, el nu este și produsul tău real – pentru că Tu ești produsul! Produsul și branding-ul tău sunt pur și simplu o cale pentru tine de a comunica o frecvență de-a lungul liniei tale fractalice. Ceea ce se comunică pe această linie depinde numai de tine – se poate transmite frică, lăcomie, dorință, iubire, serviciu, trezire sau orice altă frecvență. Cele mai înalte frecvențe sunt Adevărul, Iubirea și Trezirea, care toate înseamnă același lucru. Uriașa ironie, dacă te regăsești în afacerea de a comercializa Adevărul, este că, de fapt, comercializezi moartea! Ultimul lucru pe care îl dorește sinele separat care acționează pe piață este să moară învăluit de natura sa superioară – ceea ce se întâmplă atunci când întâlnești Adevărul. După cum îți poți imagina, nu este ușor să vinzi cuiva propria moarte, așa că trebuie să o maschezi, și aici intervine branding-ul. 

Piața New Age este plină de tot felul de oameni care vând tot felul de lucruri și fac tot felul de promisiuni. De cele mai multe ori, acești oameni nu câștigă bani serioși pentru că nu își dau seama că ei sunt, de fapt, produsul. În momentul în care înțelegi că vinzi Iubire sau Adevăr, atunci brand-ul tău devine mult mai puternic, pentru că îl vezi așa cum este cu adevărat – un truc pentru a-i face pe alții să se simtă în siguranță în legătură cu cine ești și ceea ce faci. Adevărul este cel mai nesigur produs care există și este cel mai plin de satisfacții. Dacă promovezi Adevărul, trebuie să joci acest joc, altfel nu vei avea niciun succes real. Odată ce ai realizat că brand-ul sau produsul tău este de fapt un pretext pentru a difuza o transmisiune sacră pe linia ta fractalică, atunci te vei regăsi ca exponent al Magiei Executive. Fără a face cu adevărat mare lucru, produsul tău se va comercializa singur, deoarece oamenii nu pot rezista Adevărului.

 

Sinteză și Fertilizare încrucișată

După cum atestă cel de-al 45-lea Dar, marea bogăție vine prin Sinergie și prin lucrul cu propriul fractal. Într-o afacere perfectă, fiecare își etalează Darurile sale unice, iar aceste Daruri sunt sintetizate împreună pentru a crea o armonie superioară sau Comuniune, cel mai mare potențial al celui de-al 45-lea Dar. La un nivel mai amplu, afaceri întregi separate se pot sintetiza și îmbina pentru a crește răspândirea transmiterii în aval spre alte aspecte ale aceluiași fractal. Atâta timp cât brand-urile sunt configurate pentru a se îmbina  armonios, atunci succesul unui braț al fractalului poate fi transferat imediat la toate celelalte. Dacă, de exemplu, lucrați cu Secvența Venus, iar altcineva lucrează cu cele Șapte Sigilii Sacre, atunci clienții lor pot fi cu ușurință introduși în munca ta și invers, iar pentru că ambele sisteme sunt înrădăcinate în aceeași matrice, fertilizarea încrucișată este ușoară și profitabilă din punct de vedere financiar. În loc să fie în competiție unii cu alții, membrii din cadrul unei Sinarhii lucrează unii alături de alții.

 

Antreprenoriat pentru viitor

Deoarece noi, cei din Cheile Genelor, creăm o matrice multistratificată de sisteme și branduri, nu putem să le gestionăm și să le conducem pe toate singuri. Mai sunt încă multe alte mărci de creat, ceea ce înseamnă mai mult potențial de afaceri și expunere pentru toată lumea pe termen lung. Din acest motiv, suntem mereu în căutare de aliați care simt o afinitate profundă cu viziunea generală a Cheilor Genelor și care sunt interesați să facă parte din acest viitor model de afaceri. Nu contează cu ce te ocupi în prezent sau care sunt abilitățile și pregătirea ta. Singurele condiții prealabile sunt să ai un spirit antreprenorial, să fii deschis să lucrezi cu noi într-un spirit de transparență și să fii pregătit să îți urmezi magia personală în lume. Dacă acest lucru te descrie, atunci te rugăm să iei în considerare posibilitatea de a te alătura comunității Cheile Genelor, unde vei găsi toți aliații și instrumentele de care ai nevoie pentru a-ți susține viziunea.

 

Tradus de Andrada Nistor, 

Hub Cheile Genelor în limba maternă