Richard vorbește despre vremurile de conflict din lume, când iubirea este temporar uitată. El ne reamintește însă că, în calitate de putere organizatoare centrală a universului nostru, iubirea nu va fi negată pentru mult timp și va reveni întotdeauna, aducând bunăstare și unitate în calea ei…

Transcris din acest video.

Urmăriți video cu subtitrări în limba română aici.

 

Bună, prieteni.

Doresc să împărtăşesc câteva cuvinte cu voi, în speranţa că vor aduce consolare în timpuri dificile, provocatoare pentru mulţi din noi în legătură cu ceea ce se-ntâmplă în lume, în special lucrurile care se-ntâmplă în Ucraina, cu marea suferinţă şi conflictul care au loc acolo.

 

Acestea sunt doar sentimentele şi gândurile mele personale, şi primul lucru care iese la suprafaţă pentru mine, este acea declaraţie, acea bine cunoscută declaraţie, cum că prima victimă de război este întotdeauna adevărul. Şi m-am gândit la asta şi mi-am zis: pentru mine ceea ce se pierde prima dată în război este iubirea. Şi oricând pui iubirea pe ultimul loc în lista ta, oricând oamenii fac asta,

ori de câte ori izbucnește un război, aceasta este situaţia – ultimul lucru pe lista priorităţilor inimii este iubirea. Oricând faci asta, oricând oamenii fac asta, înseamnă dezastru.  Pentru toată lumea, toată lumea pierde, toată lumea.

 

Pentru că de fapt iubirea există în miezul tuturor lucrurilor. Şi când pierzi din vedere aceasta, se plăteşte un preţ, întotdeauna. Ştim asta, am văzut-o din nou, şi din nou, şi din nou, mereu.

Ceea ce vreau să împărtăşesc cu voi, este că Iubirea, chiar dacă tu o pui la coada listei pentru o vreme, aşa cum încerci să ţii o minge de baschet sub apă, nu poţi să faci asta pe o perioadă lungă de timp, pur şi simplu nu poţi. Va zbura din nou în sus, pentru că acolo aparţine, pentru că are acea stare de plutire în ea. Sau poţi spune că se-ntoarce în nucleu, în centru. Adică tu o dai la o parte, o împingi la periferia vieţii tale, şi ea pur şi simplu zboară înapoi către centru, pentru că trăieşte în centru.

 

Toată energia care se strânge împreună prin iubire este centrul creaţiei. Este centrul Fiinţei, este centrul a tot. Este o forţă de neoprit. Este precum optimismul, optimismul este energia exterioară a iubirii, periferia iubirii, şi optimismul nu poate fi zdrobit, nu se poate, întotdeauna revine.

Astfel că atunci când spiritul uman se regăseşte, își amintește din nou de sine, optimismul este rezultatul, optimism creativ. Putem rezolva orice împreună. Lucrurile se vor îmbunătăţi.

 

Şi alt aspect al iubirii umane este ‘împreună’. Împreună, unificare, aceea este natura iubirii care lucrează în lume, ne aduce împreună, face opusul lui a ne despărţi. Nici aceasta nu poate fi învinsă.

O poţi pune în aşteptare o vreme, dar zboară înapoi Este neostoită, ca primăvara, primăvara va continua să vină, să vină şi să vină pentru că viaţa este primăvară.Viaţa este o constantă primăvară şi renaştere.

 

Astfel că uneori când evoluţia pare să facă un pas înapoi, adesea este revelat ulterior ca fiind de fapt un pas înainte. Însă asta nu este uşor de văzut la momentul respectiv. Pentru că ceea ce face este să reveleze cât de departe am ajuns, pentru că revelează, de exemplu în situaţia de faţă, că nivelul nostru de toleranţă pentru o atmosferă distructivă, pentru distrugere, a devenit mult mai scăzut.

Ne-am obișnuit cu pacea, din ce în ce mai mult, şi dacă ne uităm la evoluţia conştiinţei umane, suntem mult mai puţin toleranţi acum faţă de situaţii ca războiul. 

 

Şi asta e o incredibilă… este de fapt o înălţare, chiar dacă acum nu se simte aşa. Astfel că acestea pot fi timpuri când vedem mai mult, învăţăm mai mult şi prin suferinţă şi conflict…şi când se termină, când ajung la un final…ei bine, putem să vedem că de fapt ne mişcăm înainte, chiar dacă pare că facem un pas înapoi, şi toate forțele şi toate energiile încearcă să aibă ultimele lovituri mortale, pe măsură ce noul este născut. Pe măsură ce un nou tip de posibilitate răsare în lumea noastră şi continuă să răsară şi să crească în inimile oamenilor şi în lumea noastră.

 

Cealaltă faţetă a lucrurilor este despre noi indivizii, ce se întâmplă în interiorul nostru ca indivizi în asemenea timpuri? Unii dintre noi suntem chiar în mijlocul războiului, alţii mult mai îndepărtaţi geografic şi în conştiinţa noastră. Însă în timpuri de conflict şi dificultate, este momentul cel mai potrivit să te împrieteneşti cu propriul tău suflet, să iei contact cu cea mai profundă iubire şi lumină a sufletului tău etern, aceasta este o oportunitate de a aprofunda această conexiune Şi atunci când aprofundăm această conexiune intensificăm simţirea scopului nostru, a scopului nostru mai înalt, ne aduce mai multă claritate în legătură cu pentru ce ne aflăm aici, ne aduce mai multă claritate despre cum putem fi în serviciu, şi ca individ asta are mult de-a face cu frica de moarte.

 

Ca indivizi, noi trebuie să privim în acea frică de moarte pe care o avem, şi este o oportunitate pentru noi să transfigurăm acea frică de moarte. Şi dacă reuşim să depăşim această frică de moarte, înăuntrul nostru, atunci nu mai trebuie să ne temem de nimic, niciodată. Pentru că dacă ai depăşit frica de moarte atunci nu mai e nevoie să-ţi fie frică de aceste forţe, nu-ți mai e frică de nimic.

Este o oportunitate pentru fiecare dintre noi să ne aprofundăm nivelul conexiunii cu sufletul.

Ştii, în timpuri ca acestea, este important să găseşti, să valorifici aceste energii ale sufletului.

Să vezi că există oportunităţi chiar şi în timpuri foarte dificile.

 

Şi sigur că trimitem de asemenea rugăciunile noastre, trimitem rugăciuni pentru toţi cei prinşi în acest conflict şi sacrificiile care au fost făcute peste tot, puterea rugăciunii este de neoprit, şi chiar dacă nu poţi să vezi rezultatele acelei rugăciuni, o inimă care eliberează o rugăciune altruistă în cosmos, reprezintă un lucru foarte, foarte puternic.

 

Am avut această experienţă de a discuta în ultimii ani cu câţiva bătrâni indigeni, din diferite locuri din lume, ei toţi, cu extraordinara lor înţelepciune şi claritate şi conexiune cu pământul, ei toţi, fără nici o excepţie, mi-au vorbit despre puterea rugăciunii. Ceva care a ajuns foarte, foarte adânc în sufletul meu.

 

Te rog, aceasta este o perioadă  puternică pentru a spune rugăciuni puternice, să le exprimi în profunzimea inimii tale, şi să le laşi să zboare în afară, în cosmos. Trimit iubirea mea către voi toţi şi către întreaga lume, către toţi prietenii şi către prietenii pe care nu-i cunoaştem încă.

Sper ca aceste cuvinte sunt de ajutor cumva şi binecuvântări vouă tuturor.

 

Tradus de Sarani Anișoara Cișmașu, 

Hub Cheile Genelor în limba maternă