Bine ați venit la retrospectiva primei ediții ”Meșterii din Peștera de Aur – tabără tematică” din perioada 15 – 18 Octombrie 2021, de la Vaideeni, județul Vâlcea.

Vă invităm să parcugeți cele ce urmează în tihnă, cu dechidere și voie bună și să vă lăsați infuzați de minunata energie care a luat naștere prin atelierele meșteșugărești ce s-au desfășurat în timpul retragerii în natura exterioară de la Vaideeni și prin intermediul exprimării naturii interioare unice a fiecărui meșter.

În prima zi, la ceas de seară, Sînziana Davidescu ne-a inițiat în tainele preparării cu multă iubire a sărurilor de baie, folosind diferite tipuri de săruri, uleiuri esențiale, plante și flori uscate. Ne-am lăsat purtați de misterul mirosurilor și de sunetul cristalelor de sare și ne-am purificat ființa.
Recunoștință, dragă Sînziana pentru pasiunea cu care ne-ai transmis din darul tău sacru.
Vă puteți conecta cu Sînziana și produsele pe care ea le prepară aici.
Urmăriți video-ul alăturat pentru a vă conecta cu esența atelierului său.
Ne-a inundat voioșia pe toți și ni s-au revărsat fagurii de creativitate și culoare la ”Atelierul de pictură intuitivă” sub îndrumarea relaxată și inspiratoare a Andreei! Este o experiență unică să pictezi la liber, ghidat de intuiție și curiozitate, cu instrumente special destinate în acest sens ori cu burețelul sau chiar cu degetele din dotare. Vă îndemnăm din tot sufletul să luați parte la o astfel de activitate cel puțin o dată în viață.
Vă puteți conecta cu Andreea și activitatea artistică variată pe care o desfășoară cu mult drag aici.
Urmăriți video-ul alăturat pentru a vă conecta cu esența atelierului său.
În cadrul ”Atelierului de Întâmplărie”, Manu, gazda noastră și meșter Întâmplar, ne-a dăruit ceva unic – a creat spațiul propice pentru ca noi să ne împuternicim.
Fiecare dintre noi am descoperit că putem face ceva ce credeam că nu putem face. Este o temă binecunoscută a vieții – limitele ființei în corp de om cu suflet infinit, iar noi am avut onoarea ca prin lucrul manual cu diverse esențe de lemn (cireș, gorun, prun, fag) și simboluri sacre să ne dezvăluim propriile mistere și aptitudini.
Mulțumim Manu, pentru incursiunea în universul lemnului, al cărui gardian de încredere ești, cât și pentru simplitatea și bogăția prezenței tale rafinate.
Recunoștință pentru perspectiva Întâmplăriei, căci am înțeles că, prin lucrul cu lemnul, creația se întâmplă prin mâinile noastre, din conexiunea de la esența sufletului de bătrân al lemnului la esența sufletului nostru de copil.
Vă puteți conecta cu Manu și întâmplările sale artistice în lemn aici.
Urmăriți video-ul alăturat pentru a vă conecta cu esența atelierului său. 
În cadrul ”Atelierului de Arta Kintsugi – Alchimia imperfecțiunii perfecte”, Daniela ne-a învățat să spargem vechi tipare de a fi care nu ne mai serveau și să aducem strălucirea în spațiile rămase vacante, aliniindu-ne astfel la clipa prezentă într-o formă armonioasă și esențială pentru sufletul nostru și pentru comunitatea.
Mulțumim, Daniela, pentru pasiunea pe care o pui în tot ceea ce faci, pentru rafinamentul pe care îl aduci și pentru voioșia prezenței tale.
Vă puteți conecta cu Daniela și practicile sale artistice aici și aici.

Urmăriți video-ul alăturat pentru a vă conecta cu esența atelierului său.

”Atelierul de prezență prin fotografie” a fost precum obiectivul unei camere foto orientat, simultan spre interior, în peștera din noi, cât și în exterior. Imaginile surprinse de noi la partea practică prin fotografiile realizate lumii exterioare reprezintă reflecțiile aspectelor din peștera interioară.
Ni s-au dezvăluit multiple perspective din care ne-am hrănit fiecare așa cum am avut nevoie și i-am hrănit și pe ceilalți.
Mulțumim, Andrada, că ai jucat rolul de Regizor care ne-a asigurat Lumina și a orientat reflectoarele în unghiurile potrivite. De asemenea, ne-ai stins lumina când am avut nevoie să stăm în liniște în peșteră, în punctul de trecere între Viață și … Viață.
Vă puteți conecta cu Andrada și contemplările sale vizuale aici și aici.
Urmăriți video-ul alăturat pentru a vă conecta cu esența atelierului său.
”Atelierul de voce – Cântecul sufletului tău” susținut de Elena a încununat prin sunet întregul demers de reconectare cu esența proprie și, în același timp, de susținere și fuziune a esențelor noastre între ele.
Sunetele ieșite din vatra cristalină a sufletelor noastre au trezit ceva în noi. Ne-am auzit pe noi cea/cel din adânc și am știut că suntem întotdeauna acolo. Am știut că acela este locul spre care să ne întoarcem atenția atunci când avem nevoie să auzim Adevărul și să cerem ghidare.
Mulțumim, Elena, pentru rolul pe care ai ales să îl întrupezi pentru noi și pentru spațiul pe care l-ai creat pentru ca noi să ne exprimăm cântecul sufletului nostru. Ai avut un impact răsunător.
Vă puteți conecta cu Elena și cântecele sufletului său aici
Urmăriți video-ul alăturat pentru a vă conecta cu esența atelierului său.

Vă mulțumim pentru conectare și vă așteptăm alături de noi și la edițiile următoare!