*Accesează articolul original în limba engleză aici.

de Richard Rudd

 

„Una din călătoriile care alcătuiesc Sinteza Cheile Genelor, Corpus Christi este știința completă a Corpului Curcubeu – adevărata natură fundamentală  a tuturor ființelor umane. 

Corpus Christi este o sinteză de transmisiuni, învățături și tehnici care stau la baza celor 64 de Chei ale Genelor. Reprezentând o ‘Școală a Misterelor’, partea de învățături superioare din Cheile Genelor, include transmisiunile celor Șapte Sigilii, celor Șapte Corpuri Sacre și celor Nouă Inițieri. Imersarea profundă în învățăturile Corpus Christi te ajută să ancorezi și să întrupezi frecvențele mai înalte de lumină în viața ta de zi cu zi. Acestea sunt învățăturile și tehnicile care îți permit să atragi transmisiunea Cheile Genelor strat după strat în corpurile subtile care îți alcătuiesc aura. Semnificând literal ‘Trupul lui Hristos’, Corpus Christi te pregătește să lucrezi cu frecvențe evolutive mai înalte, prin purificarea progresivă a multiplelor dimensiuni ale ființei tale interioare, începând cu corpul fizic.”

Extras din Glosar de Împuternicire – Cheile Genelor – Decodează scopul superior ascuns în ADN-ul tău.

 

În adâncimea straturilor Cheilor Genelor pulsează o linie spirituală puternică și străveche. Această descendență poate fi regăsită în numeroasele mari școli de mistere din toate culturile: egipteană, maya, sufistă, gnostică, tibetană, vedică, taoistă, celtică, nativ americană și multe altele – toate aceste culturi au protejat și au cultivat un singur flux de înțelepciune, care merge atât de mult în urmă încât ajunge într-o eră care s-a pierdut în cea mai mare parte din memoria umană. Încă supraviețuiește în amintirile populare și în mituri, legende și povești despre creație, care majoritatea vorbesc despre „timpul înainte de cădere” sau așa-numita „Eră de Aur”, o epocă pierdută în negura antichității.

Transmisiunea Cheile Genelor este aceeași transmisiune care a călătorit prin toate aceste mari și misterioase culturi și descendențe. A fost extrasă din planurile subtile de șamanii și misticii acelor culturi și mai departe codificată în marea varietate de căi spirituale pe care le vedem răspândite în jurul nostru în aceste timpuri. Este foarte important, prin urmare, să remarcăm cât de extraordinar este momentul în care trăim acum. Este prima dată în istoria cunoscută când numeroasele filoane ale misterelor umane profunde sunt disponibile pentru a fi cunoscute de toți. Trăim cu adevărat în Era Transparenței.

Datorită acestui creuzet de căi și învățături spirituale, a apărut o nouă îngrijorare a multor profesori și căutători din întreaga lume – și anume că puterea descendenței unitare este pierdută și cumva diluată și că vechile căi ale disciplinei spirituale dure și ascetismului cedează în fața unei moliciuni moderne și a unei abordări superficiale, chiar comerciale, a secretelor antice ale inițierii spirituale. Există atât de multe opțiuni acum, încât putem petrece o viață doar călătorind ca un turist spiritual prin caleidoscopul căilor străvechi.

În mijlocul acestor nisipuri mișcătoare mistice, Corpus Christi se ridică ca un phoenix, făcând să dispară îngrijorările, atât pentru transmițător cât și pentru căutător; e menit a reuni numeroasele filoane, a încorpora transmisiunea nucleu, a reaminti sursa pură, ca un izvor efervescent din  timpul mitic cunoscut sub numele de Eden și a-l readuce în corpul fizic, în ADN-ul fizic, unde a rămas în adormire atâta timp. Corpus Christi nu este o învățătură nouă, deși clarifică multe alte învățături. Cu toate acestea, este ceva complet proaspăt, pentru că transmite misterioasele învățăturile ancestrale într-o nouă octavă. Înglobează multiplicitatea tuturor descendențelor. Chiar necesită mai multe, mai degrabă decât una singură. Este un ceaun pentru cele multe – să fie rafinate, condensate și sintetizate, nu ca un nou set de învățături, sisteme sau filozofii, ci drept comuniune vie și întrupată a inițiaților de frecvență înaltă.

Acesta este primul lucru care e necesar să fie înțeles cu adevărat despre Corpus Christi – nu reprezintă o altă versiune a misterelor străvechi. Nici nu este un amalgam de diverse învățături întrețesute într-un cadru integral. E un recipient al cărui scop este să strângă un grup de inițiați, în timp și spațiu, cu scopul Inițierii Colective. Modul prin care  Corpus Christi este atât de diferit e că nu reprezintă o școală a misterelor pentru individ, așa cum s-a întâmplat cu aceste forme de inițiere atât de mult timp. Ci vine ca răspuns la un nou impuls care se trezește în miezul ADN-ului uman, iar acel impuls este o trezire colectivă și necesită o înțelegere colectivă a inițierii, împreună cu un nou mijloc de transmitere și un limbaj nou.

 

Ce este Inițierea și ce este un Inițiat?

Când vorbim de Inițiere, ne referim la un proces de trezire organic, care se desfășoară în mod natural, scris în codul evolutiv al întregii vieți. Ființele umane evoluează în mod natural, ca orice altceva. Suntem un aspect al cosmosului a cărui conștiință devine progresiv mai expansivă pe măsură ce evoluăm. În cele din urmă, conștiința noastră se extinde pentru a cuprinde adevărata noastră natură universală, ca fiind una cu tot ceea ce este. De-a lungul mileniilor, acest proces de evoluție interioară a fost observat, urmărit și întrupat de nenumărate ființe umane, multe dintre ele aducând propria lor înțelegere asupra acestui proces. Una dintre temele care se repetă frecvent în ceea ce privește trezirea noastră este tendința sa de a progresa prin salturi bruște în conștiință. Astfel de salturi sunt cunoscute sub numele de Inițieri. Cel care a călătorit sau călătorește pe calea Inițierii este cunoscut sub numele de Inițiat, deși acest termen este folosit în moduri diferite de profesori și învățături diferite.

Corpus Christi, în ciuda împrumutării termenului din terminologia creștină, este o revelație a proceselor universale aflate în spatele Inițierii spirituale. Inițierile tind să fie revelații arhetipale profunde, care apar ca mutații și transmutări spontane în ADN-ul nostru, iar mai apoi sunt exprimate prin limbajul și stilul unei anumite culturi. Corpus Christi oferă o adevărată înțelegere a sensului mistic ascuns în diferitele rituri care stau la baza culturii noastre occidentale creștine. Cu toate acestea, Inițierile în sine, fiind universale, nu se limitează în nici un fel la o singură cultură.

Uneori, Inițierea poate lua forma unei experiențe mistice directe, subite, a unei viziuni interioare intense, a unui șoc extern profund sau a unei deschideri profunde a inimii. În alte momente, Inițierea poate continua ani de zile, deschizându-ne tăcut și subtil spre orizonturi interioare din ce în ce mai mari. În funcție de Inițiere, experiența poate fi foarte diferită de la persoană la persoană.

Corpus Christi este construit pe modelul universal al Trinității, pe care aproape toate școlile de mistere l-au recunoscut drept fundamentul principal al tuturor proceselor vieții. Prin urmare, Corpus Christi împarte procesul de inițiere în 9 stadii distincte, cumulate în 3 etape cu 3 niveluri. Mai jos sunt denumirile date acestor 9 Inițieri. Pentru o introducere completă în procesul Inițierii și cele 9 niveluri ale sale puteți citi a 22-a Cheie a Genelor:

  1. Nașterea
  2. Botezul
  3. Confirmarea
  1. Căsătoria
  2. Buna Vestire
  3. Comuniunea
  1. Hirotonisirea
  2. Sanctificarea
  3. Glorificarea

 

Ce este o Inițiere Colectivă?

Aici Corpus Christi deschide un tărâm cu totul nou. Inițierea colectivă se referă la o înțelegere mai largă a Inițierii decât au subliniat cele mai multe școli ale misterelor din trecut. Așa cum indivizii trec prin aceste 9 Inițieri, la fel o fac și sisteme întregi – umanitatea ca întreg se mișcă prin aceste Inițieri, la fel și întreaga noastră conștiință planetară. Chiar și Universul însuși, în toată gloria sa holografică, se mișcă prin aceeași succesiune de nouă pași. Când examinăm modul în care conștiința noastră planetară a evoluat până astăzi, putem observa un tipar de dezvoltare  graduală punctat de salturi bruște. 

În cuvintele lui Bruce Lipton, doctor în biologie celulară:

„Spre deosebire de ceea ce ne-au spus știința convențională și religia, evoluția nu este nici întâmplătoare, nici predeterminată, ci mai degrabă un dans inteligent între organism și mediu. Când condițiile sunt propice – fie prin criză, fie prin oportunitate – ceva imprevizibil se întâmplă pentru a aduce biosfera într-un nou echilibru, la un nivel mai ridicat de coerență. „

Saltul de la organismele unicelulare la viața multicelulară, saltul de la viața multicelulară la coloana vertebrală a ființei umane, înzestrată cu conștiință de sine – toate sunt exemple de bolte imense în conștiință, multe dintre ele având loc în momente de criză intensă în viața biosferei.

Corpus Christi furnizează subtextul magic din spatele Cheilor Genelor, și, precum am spus, scopul său principal este de a crea o experiență vie a întrupării, nu să fie doar un alt sistem filozofic. Procesul de Inițiere Colectivă este în același timp misterios, deoarece trebuie să aștepte un moment când noi, umanitatea, suntem pregătiți pentru el. De fapt, conștiința noastră umană nu poate fi separată de conștiința planetei noastre, Gaia. Suntem un ecosistem în evoluție, cu conștiința proprie. Deci atunci când trecem printr-o Inițiere, toată Gaia trebuie să treacă printr-o Inițiere.

Una dintre marile provocări în gândirea noastră de ființe umane este să simțim interconectarea tuturor ființelor. Până și persoanele extrem de inteligente de multe ori cred că noi, umanitatea, suntem singura responsabilă pentru Gaia. Și totuși asta este doar o parte a poveștii. Gaia este și ea responsabilă pentru noi. Suntem doar un aspect al funcționării sale. Dacă ne apucăm să distrugem aspecte ale ecosistemului este și pentru că natura o proiectează așa. Asta nu ne absolvă de responsabilitatea noastră, dar adaugă o dimensiune extrem de importantă perspectivei noastre. Adaugă încredere. Fără aceasta, nu putem funcționa curat ca parte din întreg. Fără încrederea în perfecțiunea inerentă din fiecare  aspect al comportamentului nostru, indiferent cât de imatur ar părea, suntem predispuși la reacție și nu la relaxare. Și totuși, adevărul este că doar acest profund simț al relaxării și încrederii ne va permite să vedem clar ceea ce trebuie făcut.

În tradiția inițierii spirituale, încrederea e tema centrală. Toată Inițierea are scopul de a ne aduce la nivele mai profunde de încredere și coerență. Aceasta de obicei se întâmplă când suntem aruncați cu capul înainte într-o criză prin care încrederea noastră este testată la limită. Ușurința cu care trecem prin această criză este direct proporțională cu  nivelul nostru de relaxare.

 

Toate acestea reprezintă un aspect cheie al Inițierii Colective. Ca și conștiință de grup, trebuie să ajungem la o încredere profundă și rezonantă în noi înșine. Încrederea intrinsecă în viață este condiția de bază care trebuie să preceadă Inițierea. Câtă vreme încrederea nu este acolo, condițiile nu sunt satisfăcute și saltul cuantic nu poate apărea. 

 

Tradus de Florina Golban, 

Hub Cheile Genelor în limba maternă