*Accesează întregul articol original în limba engleză aici.

de Richard Rudd

 

În secvența de Inițiere în 9 stadii descrisă prin  Corpus Christi, a treia inițiere este prima ușă a Inițierii Colective. Primele două Inițieri se referă de fapt la individ și trezirea sa spirituală personală și interioară. Prima Inițiere, a Nașterii, apare în momentul în care ne deschidem mințile și inimile suficient cât  să putem începe a ne explora pe noi înșine. La Prima Inițiere, începem să observăm că suntem responsabili pentru acțiunile noastre și cu această conștientizare apare impulsul inconștient de a căuta o rezolvare a  suferinței noastre. Deși poate lua o formă foarte simplă, Prima Inițiere ne pune direct pe drumul spre autocunoaștere.

După un timp, care deseori durează mai multe vieți, conștientizarea noastră obține prima sa revelație importantă, care apare prin cea de-a Doua Inițiere, cunoscută sub numele de Botez. Botezul se referă la primul nostru contact cu sinele nostru mai înalt – cu acele corpuri subtile mai înalte care formează o parte din realitatea noastră mai largă. Botezul poate fi un mare șoc pentru noi și va trimite reverberații profunde prin întreaga noastră aură. Pentru multă lume, Botezul vine ca o chemare religioasă, o moarte clinică sau o deschidere expansivă a inimii, care ne propulsează momentan într-o stare de conștiință mai înaltă. Botezul este de obicei una dintre cele mai provocatoare Inițieri, deoarece apare destul de devreme în procesul nostru evolutiv, de obicei înainte ca noi să fim maturi emoțional și când avem puncte de vedere fixe și limitante. Din acest motiv, procesul evolutiv care ne duce de la a Doua la a Treia Inițiere are mult de-a face cu modul în care integrăm astfel de experiențe în viața de zi cu zi. Confirmarea presupune stabilitate interioară, maturitate emoțională, o inimă deschisă și nedogmatică și o stare  de certitudine celulară.

În riturile Creștine tradiționale, care oferă o oglindă a procesului de Inițiere interioară, Confirmarea este de obicei un ritual de maturizare, prin care tânărul este introdus pentru prima oară în corpul bisericii. La confirmare, îți iei pentru prima dată locul în congregație și ți se prezintă ritualul cel mai sacru dintre toate – Împărtășania. La nivel simbolic, acest ritual  oferă o cunoaștere profundă a celei de-a Treia Inițieri. Este și un ecou timpuriu al celei de-a Șasea Inițieri, care e octava sa mai înaltă, în care o ființă umană trece direct în corpul lui Christos, sau, în alte cuvinte, cea de-a Șasea Inițiere este o experiență de iluminare – realizarea profundă a Divinității proprii.

Deci, Inițierea Confirmării presupune o recunoaștere profundă a Sinelui mai înalt și presupune un nivel înalt al încarnării, în care încrederea este acum consistentă. După cea de-a Treia Inițiere, încrederea ta e de neclintit. Rădăcinile tale au crescut adânc în planurile mai înalte și sunt o sursă continuă de hrană interioară. După Confirmare, atingi o stabilitate centrală puternică care este literalmente ancorată în ADN-ul tău fizic. După Confirmare, vei continua să simți suferința ta și a altora (chiar la un nivel mai profund) și în același timp vei reveni mereu în stabilitatea ta centrală. 

 

Pregătirea pentru Iubirea necondiționată

Cea de-a Treia Inițiere este partea finală a primului Stadiu de Inițiere, Stadiul de Naștere/Botez/Confirmare. Din acest motiv reprezintă încoronarea experiențelor din această fază evolutivă. Cea de-a treia fază a fiecărui Stadiu este întotdeauna o experiență de încoronare. La Confirmare ne simțim profund dedicați unui proces care acum știm că ne va duce până la capăt. Abia după Confirmare poți fi numit ‘inițiat’ cu adevărat, pentru că e  și când ai trecut de înscriere, pentru putea a trece la inițierile superioare, și vei avea nevoie de dedicare profundă și intensă când ajungi la acele nivele de conștiință.

Putem înțelege mai multe despre Confirmare când vedem pentru ce ne pregătește – cea de-a Patra Inițiere a Căsătoriei. Aceasta reprezintă o naștere pe un plan mai înalt (fiind octava superioară Primei Inițieri). Va începe procesul de spulberare a ego-ului nostru – atașamentul față de fricile noastre. Căsătoria este o experiență imensă de traversat pentru o ființă umană. Parametrii săi sunt nedefiniți, deoarece implică capitularea în spațiul  inimii noastre deschise. În unele sisteme de Inițiere, cea de-a Patra Inițiere este cunoscută sub numele de Crucificarea. Este o Inițiere care îți extinde viața peste o prăpastie imensă, și o mare parte din psihicul tău va trebui să dispară în acel abis. Pentru neconfirmați, cea de-a Patra Inițiere este terifiantă. Dar pentru Confirmați, este etapa pe care sunt deplin pregătiți să o traverseze. Pentru confirmați, această fază de deschidere masivă a inimii este ceva după care au tânjit atât de mult, încât nu mai este văzută cu agitație – se oferă acesteia cu încredere profundă.

Ca Inițiere colectivă, Confirmarea este ceva complet diferit. Inițierile colective sunt mai puțin înțelese, deoarece apar doar foarte rar în istoria evoluției. Conștiința noastră planetară este acum pe punctul de a trece prin cea mai mare Inițiere de până acum. Se pregătește să treacă  prin cea de-a Patra Inițiere, iar aceasta va fi crucificarea umanității. Lumea pe care o vedem în jur azi nu mai are mult timp rămas. Este un imperiu putred până la măduvă și chiar acum începe să se fărâmițeze. Va trebui să fim cât se poate de stabili și relaxați în timp ce sistemele pe care le-am construit se transformă încet în praf și pulbere.

Când Confirmarea s-a împlinit, începe Căsătoria. Aceste două Inițieri trăiesc una într-alta. În momentul în care suntem stabili, pământul începe să se surpe în jurul nostru. Pe măsură ce Gaia trece prin propria spulberare, acele ființe umane care sunt relaxate, care nu reacționează, care permit conștienței lor să fie spulberată și extinsă, pe măsură ce  viețile lor se deschid spre o panoramă mai largă, aceștia sunt oamenii care vor trăi în viitor. Nu mai este oricum despre supraviețuire. Odată ce ai fost confirmat, știi că nu vei supraviețui! Știi că ținta ta finală este anihilarea. Asta schimbă tot. În acel moment toată viața devine doar un motiv de deschidere și mai mare a inimii.

2012 a fost o dată marcantă pentru începutul acestei călătorii inițiatoare mai înalte. Provocarea noastră de acum este să începem să renunțăm la forma lumii. Este despre Rezonanța Melodică, și asta înseamnă să renunțăm la toate modurile de gândire înrădăcinate în realitatea veche. Fără teorii conspiraționiste, fără obsesie de sine, fără a jindui la partenerul ideal. Rezonanța Melodică înseamnă că te întorci la copilul inocent din tine și să renunți la toate îngrijorările referitoare la spre ce se îndreaptă lumea și cum va arăta asta. Pur și simplu îți deschizi inima și exprimi Adevărul așa cum curge prin tine. Curând vei vedea cine rezonează cu tine. Curând vei vedea cine este dispus să se alăture melodiilor de iubire care se află în interiorul fiecărei ființe umane. Iar această Inițiere Colectivă va continua să ne unească în comunități care simt melodia și care sunt pregătite pentru Inițierea care va urma.

În cele din urmă, când umanitatea începe să treacă în cea de-a Patra Inițiere a Căsătoriei, vom experimenta adevăratul sens al iubirii necondiționate, iar în acel moment umanitatea va ști pentru prima oară ce înseamnă cu adevărat să fii căsătorit.

Toate acestea vor dura. În termeni evolutivi, va fi super-rapid. În timpul nostru, poate dura sute de ani. Nimeni nu știe. Dar rolul nostru este să ne permitem să fim confirmați, atât individual cât și colectiv. Inițierea colectivă este Confirmarea, iar Inițierea individuală este Căsătoria. Când un grup ajunge la stabilitatea centrală printr-o rezonanță profundă în centrul plexului solar, atunci la nivel individual inima se deschide și continuă să se deschidă. 

Într-un anumit moment, cunoscut ca Rezonanța Melodică, cândva după 2012, când suficiente inimi deschise vor rezona melodic împreună, impulsul va pătrunde adânc în colectiv și va determina o schimbare fundamentală în structura psihicului colectiv. 

 

Reuniunile Corpus Christi – Venirea în Sinarhie

Reuniunile Corpus Christi sunt o explorare a schimbării de conștiință descrisă mai sus. Sunt totuși mai mult decât o explorare. Sunt o aliniere conștientă a acestor energii, cu scopul de a chema această a Treia Inițiere ca o întrupare  în grup. Procesul deja a început. Dacă citești asta acum, atunci probabil ai simțit deja curenții acestei Inițieri provocându-ți Stabilitatea Centrală și încrederea. În multe moduri, Reuniunile Corpus Christi vin ca un răspuns la eveniment și nu invers. Apar când sunt gata să apară. Amândouă sunt conectate sincronistic. Orice persoană atrasă de Cheile Genelor este de fapt atrasă de această schimbare evolutivă a conștiinței, și de punerea  împreună în rezonanță a acestor inimi și minți.

Sinarhia este un principiu adânc integrat în Cheile Genelor. Este bătaia de inimă a transmisiunii. Se referă la starea de conștiință din cadrul unui colectiv în care membrii acelui colectiv capitulează în fața inteligenței lor superioare. Cheile Genelor sunt o pregătire pentru Sinarhie. Secvențele pe care Cheile Genelor sunt înșirate precum perlele sunt codurile de lansare pentru ca o constelație specifică de oameni să experimenteze Sinarhia. Trebuie să înceapă de undeva, iar acesta este scopul transmisiunii Cheilor Genelor. Corpus Christi oferă infrastructura mistică profundă pentru aceste Inițieri astfel încât mințile, inimile și corpurile noastre să le poată integra ca și colectiv.

Îndemnul Sinarhiei este Devotamentul. Devotamentul e cel ce face totul posibil. Este important să realizăm că această transmisie, în faza sa curentă, pe traiectoria sa curentă, nu este destinată publicului larg. Scopul său este de a uni un grup mic, în timp și spațiu, și să pună piatra de temelie pentru ca Adevărul Sinarhiei să se întrupeze și să se răspândească pe întreaga noastră planetă. Mai târziu, când vom fi trecut de cea de-a Patra Inițiere, putem începe să adaptăm Cheile Genelor pentru a se adresa unui public mai larg.

Nu toată lumea este pregătită pentru Devotament. Când citești Cheia 29, vei vedea ce implică Devotamentul. Nu îl poți forța. Pur și simplu este deja acolo. Fie îl simți, fie nu. În cadrul comunității Cheile Genelor, Devotamentul este singura condiție necesară pentru ca un grup să ajungă la Stabilitatea Centrală. Când grupurile se întâlnesc, unul dintre primele lucruri care apar este drama. Fiecare grup pune în scenă lucrările colective ale lui Shakespeare! Și singura energie care poate susține un grup pentru a traversa această dramă colectivă este Devotamentul. Inima ta trebuie să fie larg deschisă – spre ceilalți, spre viziune, spre visul în sine. Atunci întreg grupul poate permite dramei  să se desfășoare ca o piesă de teatru, cu fiecare dintre noi jucând rolurile – provocator, victimă, îndrăgostit, ticălos, nebun, rege, regină. Iar drama ne va conduce în mod natural dincolo de ea, într-o lume din spatele dramei, lumea despre care se vorbește în Cheia 55, o lume a  libertății.

 

Concluzie

Această introducere în Corpus Christi este o pregătire pentru ceea ce urmează. Pentru aceia dintre noi care se simt atrași spre aceste învățături, să știți că nu ele în sine sunt ceea ce vă cheamă. Sunteți chemați dintr-un singur motiv – Iubirea. Iubirea din cadrul acestui grup este aceea care va crea condițiile Inițierii. Ce ne conduce de fapt este iubirea noastră imensă pentru umanitate, pentru Gaia, unul pentru celălalt și pentru viața însăși. Ceea ce contează cel mai mult este că simți această transmisiune în propriul tău sânge și că o trăiești zi de zi. Scopul transmisiunii Corpus Christi este de a radia această iubire în lung și-n lat, și, oriunde ai fi în lume, te vei afla  în interiorul acestei iubiri și ea va curge  prin tine și în viața ta cotidiană.

 

Tradus de Florina Golban, 

Hub Cheile Genelor în limba maternă