Un articol despre diferențele dintre bogăție și prosperitate din perspectiva unor atitudini și principii de viață care merită contemplate: simplitatea, luciditatea, iubirea, întregul, filantropia, diferențierea, esențialul. 

*Accesează articolul original în limba engleză aici.

 

Diferența dintre Bogăție și Prosperitate 

 

  • Prosperitatea duce la Simplitate iar Bogăția duce la Complexitate

Frumusețea Prosperității este adusă de sentimentul de lejeritate cu care te face să îți trăiești viața. Ea te invită să lepezi din greutățile pe care le porți cu tine – greutățile opiniilor, cele ale stimei de sine scăzute, greutățile seriozității și ale tuturor lucrurilor în plus din viața ta, care îți iau atât de mult din timpul tău prețios. A cultiva prosperitatea implică, astfel, o simplificare a vieții tale. Ea este opusul bogăției, care îți mărește bagajul, responsabilitățile, grijile și cantitatea de timp pe care ești nevoit să o petreci pentru a putea jongla cu toate acestea în același timp. Contrar credințelor populare, bogăția îți face viața mai complicată la toate nivelurile.

  • Prosperitatea este Luciditate. Bogăția este Anxietate

 Arta Contemplării ne învață despre modul în care să ne folosim mintea. Ritmul vieții moderne ne-a prins pe majoritatea dintre noi în ghearele sale – sărim cu capul înainte de la o responsabilitate la alta, victime neintenționate ale unei mentalități haotice și anxioase. Pe măsură ce înveți blânda Artă a Contemplării, începi să vezi viața cu o nouă luciditate cristalină. Viața devine dintr-o dată atât de simplă. Folosind un alt ritm pentru a te deplasa, unul lejer, mintea ta începe să funcționeze așa cum este dată de la natură – fără zgomot și cu o claritate pătrunzătoare.

  • Prosperitatea curge din Iubire

De-abia mai târziu în călătoria mea de înțelegere a Cheilor Genelor am început să văd Calea de Aur și cele trei magice secvențe ale sale. Faptul că Prosperitatea urmează Iubirii este o revelație fulgerătoare pentru noi toți. Prosperitatea vine cu adevărat doar atunci când am învățat cum să ne vindecăm inima, așadar este adevărat că Prosperitatea este rezultatul natural al unei inimi deschise. Vă reamintesc pe această cale ce am spus mai sus, că foamea pentru bogăție este o mare distragere de la calea inimii. Cum îți poți vindeca propria inimă, care are nevoie de atâta duioșie și răbdare, atunci când urmărești o fantasmă care îți posedă mintea în cea mai mare parte din decursul unei zile? 

Prosperitatea curge din Iubire.

  • Prosperitatea este despre întreaga ființă. Bogăția implică doar planul material. 

Prosperitatea implică viața în întregimea sa. Cum ai putea să prosperi dacă nu ești sănătos? Cum ai putea să prosperi dacă relațiile tale nu sunt împlinitoare? Cum ai putea să prosperi dacă nu ești conectat în mod profund cu un simț al scopului? Când în cele din urmă inima ți se va deschide, vei fi realizat deja cât de norocos ești că ai descoperit acest mare secret – iubirea este cea care îți cumpără timpul, nu banii.

  • Prosperitatea este filantropică

Acest fapt poate fi o mare revelație pentru toate afacerile moderne – legea universală conform căreia, pentru a primi adevărata bogăție a naturii și a vieții, este esențial să dăruim și noi înapoi. Abordarea filantropică trebuie să fie chiar la baza modelului tău de afacere, nu doar ceva adițional. O abordare a afacerilor care vine din inimă este atât de revoluționară și rebelă pe piața zilelor noastre, încât nu poate eșua în a atrage aliații și resursele necesare pentru a-ți face visul să devină realitate. 

  • Prosperitatea este relativă

Când înveți Arta Contemplării vei ajunge să știi de asemenea care este forma cea mai naturală pe care Prosperitatea o va lua în viața ta. Prosperitatea unei anumite persoane poate însemna să aibă pe cât de puțin necesar pentru a trăi o viață clară și simplă, în timp ce o altă persoană poate găzdui un vis profund al unei forme de serviciu care necesită o cantitate substanțială de resurse. Iar o altă persoană poate avea nevoie de resurse doar pentru că se află aici ca să-și sărbătorească norocul cu ceilalți. Sunt multe forme de Prosperitate. Cunoașterea Cheilor Genelor din profilul tău ajută la identificarea stilului în care șansa se naște în viața ta. Prosperitatea este ceva unic și relativ pentru fiecare dintre noi. 

  • Prosperitatea înseamnă să știi ce este Esențial în viață

Această ultimă reflecție din partea Cheilor Genelor este poate cea mai profundă dintre toate. Avem nevoie să știm ce contează cu adevărat în viață și să trăim în acord cu această realizare. Dacă vânătoarea după mai mult ne îndepărtează de la lucrurile care contează cu adevărat pentru noi, atunci ce bine ne mai face? Pe patul de moarte, majoritatea oamenilor se gândesc doar la două lucruri: valoarea vieții pe care au trăit-o și oamenii pe care i-au iubit. Pe Calea de Aur a Cheilor Genelor, acestea sunt cele două baze ale Prosperității – un simț profund al Scopului (Secvența de Activare) și valoarea relațiilor (Secvența Venus). Acestea sunt căutările esențiale ale vieții, iar Perla ne amintește iar și iar să ne întoarcem la esențial. 

Așa că pune-ți această simplă întrebare și fii curajos în răspunsul tău:

Cum îți petreci cea mai mare parte din timpul tău prețios?

 

Tradus de Flavia Isabela Cioceanu, 

@Hub Cheile Genelor în limba maternă